Alles over Ziekenhuis Beveiliging

Gepubliceerd door Thomas op

In de blogpost over objectbeveiliging is het al eens voorbij gekomen; ziekenhuisbeveiliging. Ziekenhuizen zijn openbare gebouwen die goed beveiligd moeten worden. Ziekenhuis beveiliging is echter net wat anders dan normale objectbeveiliging. Het beveiligen van een ziekenhuis vraagt namelijk net wat andere competenties van een beveiliger dan het beveiligen van andere objecten.

In een ziekenhuis heeft een beveiliger een verschillend scala aan doelgroepen dij hij/zij moet beveiligen. Hierbij kun je denken aan patiënten maar ook aan werknemers en bezoekers. De bezoekers en patiënten van een ziekenhuis kunnen door ingrijpende gebeurtenissen hun gedrag en/of houding plots veranderen. Een beveiliger van een ziekenhuis moet hierop goed kunnen inspelen. Dit vergt empathie, geduld en goede vaardigheden in het de-escaleren van issues. Het is de taak van een beveiliger dat zowel patiënten als bezoekers en werknemers zich veilig voelen in een ziekenhuis.

Ziekenhuis beveiliging vacatures

Werken in de beveiliging van een ziekenhuis is een leuke en uitdagende tak van de beveiliging. Hierdoor worden ziekenhuis beveiliging vacatures snel vervuld en moet je er snel bij zijn als je kans wilt maken.

Ziekenhuizen hebben over het algemeen 3 manieren om hun beveiliging te regelen. Sommige ziekenhuizen bezitten over een in-house beveiliging. Dit betekent dat zij zelf de beveiligers in dienst hebben en deze betalen. Het komt ook soms voor dat ziekenhuizen beveiligd worden door de Dienst Justitiële Inlichtingen. Wat echter het meeste voorkomt is het gebruik van een externe partij. Heel veel ziekenhuizen besteden hun beveiliging uit aan een externe partij die gespecialiseerd is in beveiliging. Een groot voordeel hiervan is dat er altijd reserve personeel is tijdens vakanties en ziekte.

Ziekenhuis beveiliging vacatures zijn te vinden in vacaturebanken of op websites van beveiligingsbedrijven. Omdat ziekenhuis beveiliging een aparte tak van sport is staat het er vaak bij vermeld dat het om ziekenhuis beveiliging gaat. Als je op zoek bent naar ziekenhuis beveiliging vacatures, check dan even hoe de ziekenhuizen in jouw buurt de beveiliging geregeld hebben. Ga vervolgens op zoek naar de juiste vacatures.

Opleiding ziekenhuis beveiliging

Om een ziekenhuis beveiliger te kunnen worden heb je een beveiligingsdiploma nodig. De meeste ziekenhuizen vragen minimaal een mbo 2 diploma. De mbo 2 opleiding tot beveiliger kun je op veel plaatsen in Nederland volgen. Zo kun je bij het NTI en het LOI en het allerlei klassikale maar ook thuisopleidingen in de beveiliging volgen. Het voordeel van het LOI ten opzichte van reguliere opleidingen is dat je de mogelijkheid hebt om thuis te studeren en je eigen tempo kunt bepalen.