Een Stage Beveiliging – Waar vind je die?

Gepubliceerd door Thomas op

Voor alle scholieren die een opleiding beveiliging volgen komt er een periode waarin men een stage beveiliging moet gaan lopen. Tijdens een stage beveiliging doe je veel praktijkervaring op. Ook krijg je een goed beeld van het werk zelf. Na een stage is het dan ook voor veel scholieren duidelijk wat er van hen gevraagd wordt zodra zijn de arbeidsmarkt betreden.

Ondanks dat een stage beveiliging erg leuk, uitdagend en leerzaam kan zijn moet men wel eerst een stage kunnen vinden. Het vinden van een stage beveiliging is voor sommige scholieren een flinke uitdaging. Deze uitdaging moet uiterst serieus genomen worden want zonder stage zit je een half jaar of soms zelfs langer thuis te niksen en loop je vertraging op in je opleiding. Hieronder staat stap voor stap omschreven hoe jij het beste een passende stage beveiliging kunt vinden.

De oriëntatiefase

Voordat je lukraak op zoek gaat naar een stage, vraag jezelf dan eerst af waar jouw interesses liggen. Liggen jouw interesses bijvoorbeeld op evenementenbeveiliging? Of op objectbeveiliging? Beveiliging bij de overheid? Met een stage krijg je een goed beeld van het werkveld van een beveiliger. Daarnaast doe je ervaring op wat je op je CV kunt zetten. Het is daarom handig om een stage te zoeken in de richting waar jouw interesses liggen. Vraag je dus voor het zoeken van een stage eerst af in welk gebied je stage zou willen lopen.

Waar kun je een stage beveiliging vinden?

Als je eenmaal hebt bepaald op welk gebied je stage zou willen lopen dan kun je beginnen met het zoeken van een stage. Er zijn meerdere manieren waarop je een stage beveiliging kunt vinden. Hieronder staan er een aantal beschreven:

Een vacaturebank
Veel beveiligingsbedrijven maar ook de overheid maakt gebruik van de bekende vacaturebanken om stageplaatsen aan te bieden. Enkele voorbeelden van grote vacaturebanken zijn zijn de Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Jobbird en Indeed. Wat veel mensen echter niet realiseren is dat deze vacaturebanken ook gebruikt kunnen worden door werkzoekenden om zich aan te prijzen. Op deze vacaturebanken kun je een profiel aanmaken. Een potentieel stagebedrijf kan jou dan vinden en jou een stage aanbieden.

Beveiligingsbedrijven en de overheid
Veel grote beveiligingsbedrijven maar ook de overheid zijn bijna altijd wel op zoek naar leergierige stagiaires. Deze organisaties zetten hun stageplaatsen vaak op hun website. Hiervoor dien je eerst na te gaan welke grote beveiligingsbedrijven er bij jou in de buurt zitten. Vervolgens kun je op de website van deze bedrijven zien of zij nog op zoek zijn naar stagiaires.

Open sollicitatie
Heb je niks kunnen vinden of heb je een specifiek bedrijf of een specifieke stage in je hoofd? Dan kun je altijd nog overwegen om een open sollicitatie te sturen. Als je jezelf goed kunt presenteren en goed kunt motiveren waarom je er stage wilt lopen dan maak je zeker kans om uitgenodigd te worden op gesprek.

Kortom, er zijn veel manieren om een passende stage te kunnen vinden. Als je eenmaal een leuke stage beveiliging hebt gevonden is het natuurlijk essentieel om een goede sollicitatiebrief de deur uit te doen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we sturen je gratis 10 waardevolle sollicitatietips toe!