Alle soorten beveiliging op een rijtje

Gepubliceerd door Thomas op

Er zijn een aantal verschillende soorten beveiliging. Je hebt vast wel eens gehoord van de bekendere soorten beveiliging zoals objectbeveiliging en evenementenbeveiliging. In dit artikel leggen we je uit welke soorten beveiliging er allemaal zijn en wat je er doet.

Objectbeveiliging

De term objectbeveiliging verklapt al een beetje waar het over gaat. Simpel: de beveiliging van objecten. In 99% van de gevallen is zo een object een gebouw. Gebouwen vereisen vanwege allerlei redenen beveiliging. Denk aan beveiliging om inbrekers te weren of aan beveiliging om ongewenste personen te weren. Een objectbeveiliger ontfermt zich over één of meerdere gebouwen. Vaak wordt het openen en sluiten van het object door een beveiliger gedaan. Ook voert de beveiliger patrouilles uit op het moment dat het gebouw gesloten is. Dit doet de beveiliger omdat dieven vaak hun slag slaan op kantoren. Kantoren liggen vaak afgelegen en hebben allerlei waardevolle elektronica.

Wil je meer weten over objectbeveiliging? Kijk dan eens in ons verdiepend artikel over objectbeveiliging.

Evenementenbeveiliging

Evenementenbeveiliging is simpelweg het beveiligen van evenementen. Evenementen zijn allerlei gelegenheden waarbij een groot aantal personen samenkomt. Hierbij kun je denken aan sportevenementen zoals voetbalwedstrijden maar ook aan muziekevenementen zoals een concert. Een evenementenbeveiliger zorgt er met zijn/haar team voor dat een evenement in goede banen wordt geleid. De evenementenbeveiliger is een gastheer/vrouw en tegelijkertijd een beveiliger.

Wil je meer weten over evenementenbeveiliging? Lees dan in dit artikel hoe het is om te werken als evenementenbeveiliger.

Horeca beveiliging

Bijna iedereen die op een avond wel eens wezen stappen is wel bekend met horeca beveiliging. De portier die in de volksmond ook wel uitsmijter wordt genoemd is simpelweg een beveiliger. De horeca beveiliger heeft verschillende functies. Hij/zij is een gastheer en houdt ondertussen een oogje in het zeil. Ook zorgt de horeca beveiliger ervoor dat er geen ongewenste personen of voorwerpen de horecagelegenheid in komen. Helaas komt het regelmatig voor dat een leuke uitgaansavond wordt verstoord door opstootjes en ruzies. Om de veiligheid van bezoekers te waarborgen is er een horeca beveiliger. Wil je meer weten over horeca beveiliging? Kijk dan eens in ons verdiepend artikel over horeca beveiliging.

Persoonsbeveiliging

De term persoonsbeveiliging verklapt natuurlijk ook al een beetje zijn inhoud. De beveiliging van personen is min of meer over komen waaien vanuit Amerika waar een persoonsbeveiliger bekend staat als een bodyguard. Een persoonsbeveiliger zorgt doorgaans voor de beveiliging van personen die dit nodig hebben. Zo kun je denken aan het koninklijk huis, beroemde sterren, omstreden politici of hooggeplaatste diplomaten.

Wil je meer weten over persoonsbeveiliging? Kijk dan eens op rond op het bodyguard en persoonsbeveiliging opleidingscentrum.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is een term in de beveiliging die je niet zo vaak tegenkomt. Dit komt omdat informatiebeveiliging los staat van de fysieke vormen van beveiliging hierboven. Informatiebeveiliging wordt voornamelijk gedaan door IT’ers. In tegenstelling tot vroeger is tegenwoordig niet alles van waarde fysiek. Tegenwoordig zijn er steeds meer zaken digitaal opgeslagen en deze zaken zijn erg veel geld waard. Deze digitale informatie wordt beveiligd door iemand die aan informatiebeveiliging doet.

Categorieën: Blog