Snel je Beveiligingsdiploma halen? Zo doe je dat

Gepubliceerd door Thomas op

Wil jij aan de slag als beveiliger maar heb je geen zin om jaren naar school te gaan voor je beveiligingsdiploma? Of ben je al een beveiliger en wil je je doorontwikkelen tot bijvoorbeeld teamleider of coördinator? Daar zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden voor dan men denkt.

Een kort mbo programma beveiliging volgen

Korte mbo-programma’s zijn speciaal gemaakt omdat er een grote behoefte is aan mensen die zich snel willen laten omscholen of bijscholen maar (nog) geen tijd hebben om een volledige mbo-opleiding te volgen. Denk aan beveiligers die een stapje hogerop willen maar niet de tijd hebben om terug naar school te gaan. Of aan een automonteur die zich wil laten omscholen tot beveiliger. Met een kort mbo-programma kun je al binnen 6 maanden een erkend SVPB Certificaat Beveiliging behalen. Dit certificaat geeft je een voorsprong tijdens het zoeken naar een baan of stageplaats in de beveiliging. Ook geeft het je een aantal vrijstellingen voor de volledige mbo 2 of mbo 3 opleiding tot beveiliger.

Aanbieder
Over de opleiding
Opleiding
Aantal maanden
NTI
Bekijk opleiding
Certificaat Beveiliging B
6
NTI
Bekijk opleiding
Certificaat Beveiliging C
6
LOI
Bekijk opleiding
Certificaat Beveiliging B
5
LOI
Bekijk opleiding
Certificaat Beveiliging C
5

Met een kort mbo-programma kun je het Certificaat Beveiliging B of het Certificaat Beveiliging C halen. Het Certificaat Beveiliging B is op mbo 2 niveau en het Certificaat Beveiliging C is op mbo 3 niveau. Houd er wel rekening mee dat een certificaat van een kort mbo-programma niet zoveel waard is als een beveiligingsdiploma van de volledige mbo 2 of mbo 3 opleiding. Hieronder staan de 2 grootste aanbieders van korte mbo-programma’s in de beveiliging:

Een avond-, weekend-, of thuisopleiding volgen voor een beveiligingsdiploma

Heb jij liever een volledig mbo diploma op niveau 2 of niveau 3? Dan kun je overwegen om een avond-, weekend-, of thuisopleiding te volgen en al met 12 maanden een beveiligingsdiploma te halen. Door te kiezen voor deze opleidingsvorm bepaal je zelf op welke tempo je studeert. Zo kan iemand die er veel tijd voor vrijmaakt al met 12 maanden zijn beveiligingsdiploma in ontvangst nemen.