Opleiding Beveiliging Niveau 3

Met de Opleiding Beveiliging Niveau 3 word je opgeleid tot Coördinator Beveiliging. Als je in het bezit ben van een mbo niveau 2 diploma als beveiliger dan kun je je inschrijven voor deze opleiding. Als Coördinator Beveiliging heb je de leiding over een team van beveiligers. Deze beveiligers worden door jou aangestuurd tijdens het uitvoeren van hun werk. Als Coördinator Beveiliging doe jij onder andere het volgende:

  • Je maakt de planning van je team.
  • Je geeft advies bij het oplossen van problemen.
  • Je organiseert een werkoverleg met je team van beveiligers.
  • Je stelt instructies op voor je team.
  • Je hebt contact met klanten.

Als Coördinator Beveiliging gaat men vaak aan de slag gaat bij de overheid of bij een bedrijf in de beveiliging. Bij de overheid kun je de leiding krijgen over een team van beveiligers die een evenement moet beveiligen. Een voorbeeld van een evenement als deze is het Zomercarnaval in Rotterdam. Bij een beveiligingsbedrijf komt objectbeveiliging het meeste voor. Hier stuur je een team van beveiligers aan wat zorgt voor de beveiliging van objecten zoals bedrijfspanden en -terreinen. Binnen Nederland zijn er een aantal aanbieders van de opleiding beveiliging niveau 3.

Alle aanbieders van de opleiding beveiliging niveau 3

AanbiederOpleiding
Niveau
Plaats
Aantal maanden
Bekijk opleiding
NTI
Coordinator Beveiliging
mbo 3
Thuis
9-18
Bekijk opleiding
LOI
Coordinator Beveiliging
mbo 3
Thuis
12
Bekijk opleiding
roc van amsterdam
Coordinator Luchthavenbeveiliging
mbo 3
Amsterdam
12 - 24
Bekijk opleiding
roc midden nederland
Coordinator Beveiliging
mbo 3
Nieuwegein
12
Bekijk opleiding
noorderpoort
Coordinator Beveiliging
mbo 3
Groningen
24
Bekijk opleiding
roc nijmegen
Coordinator Beveiliging
mbo 3
Boxmeer
30
Bekijk opleiding
landstede mbo
Coordinator Beveiliging
mbo 3
Harderwijk
24
Bekijk opleiding

Werken als bjectbeveiliger in de particuliere sector

Bij een beveiligingsbedrijf krijg je met name te maken met de beveiliging van objecten. Het bedrijf waar je voor werkt heeft een groot aantal ‘’objecten’’ (bedrijven) in de regio die klant van hen zijn. Jij stuurt een team aan om deze bedrijven in hun wensen te voorzien. Zo kunnen deze beveiligers open- en sluitrondes uitvoeren, surveilleren in de regio of alarmen opvolgen. Als coördinator ben jij het eerste aanspreekpunt voor deze bedrijven bij vragen en klachten. Deze vragen of klachten kunnen vervolgens in de feedback richting je team verwerkt worden zodat deze nog beter hun werk kunnen doen.

Toelatingseisen voor de opleiding beveiliging niveau 3

De toelatingseisen voor de opleiding verschillen erg per aanbieder. Het is dus wijs om deze eisen na te trekken bij de opleider in kwestie. Het gros van de opleiders eist echter dat je in het bezit bent van een MBO niveau 2 diploma tot beveiliger. Een aantal opleiders eist ook dat je geen strafblad mag hebben. De kans dat je met een strafblad werk vindt is erg laag.