Opleiding Beveiliging Niveau 1

Met de opleiding beveiliging niveau 1 word je getraind tot Assistent Beveiliger. Als Assistent Beveiliger verricht je beveiligingswerkzaamheden onder het toezicht van een andere gediplomeerd beveiliger. De kans is groot dat je als Assistent Beveiliger aan de slag gaat bij een beveiligingsbedrijf of bij de gemeente. Je zult je hier voornamelijk bezighouden met het beveiligen van gebouwen, objecten en evenementen. Ook kun je aan de slag bij het stadstoezicht. Als Assistent Beveiliger is het verplicht om te werken onder de begeleiding van iemand die minimaal een niveau 2 beveiliger is. Het is in bepaalde gevallen wel toegestaan om zelf toezicht te houden maar je mag bij potentieel gevaarlijke situaties niet zelf ingrijpen. Wanneer zo een situatie zich voordoet is het je taak om hulp te vragen aan een collega die wel bevoegd is om in te grijpen.

Als Assistent Beveiliger ben je ook het eerste aanspreekpunt voor personen. Tijdens het beveiligen van een evenement bijvoorbeeld is het mogelijk dat bezoekers je vragen stellen. Het is een van de hoofdtaken om deze bezoekers netjes, duidelijk en accuraat te woord te staan. Omdat een Assistent Beveiliger enkel mag werken onder de begeleiding van een andere beveiliger is de opleiding niet zo heel populair. Zodoende is de opleiding door veel aanbieders geschrapt. Hieronder kun je zien waar je de opleiding beveiliging niveau 1 nog kunt volgen:

Aanbieders van de opleiding beveiliging niveau 1

AanbiederOpleidingPlaats
Aantal maanden
Bekijk opleiding
NTI
Certificaat Beveiliging BKlassikaal en thuis
6
Bekijk opleiding
NTI
Certificaat Beveiliging CKlassikaal en thuis
6
Bekijk opleiding

Toelatingseisen voor de opleiding beveiliging niveau 1

Voor de opleiding beveiliging niveau 1 gelden geen extra toelatingseisen. In principe wordt van je verwacht dat je voldoet aan de toelatingseisen van een algemene mbo niveau 1 opleiding. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een vmbo-diploma of moet kunnen aantonen dat je enkele jaren havo of vwo gevolgd hebt. De opleiding beveiliging niveau 1 duurt ongeveer 6 maanden tot een jaar. Tijdens deze opleiding leer je alle basis procedures die nodig zijn voor het werken in de beveiliging. De opleiding is zowel BOL (4 dagen leren, 1 dag werken) als BBL (4 dagen werken, 1 dag leren) te volgen. Na het afronden van de opleiding tot Assistent Beveiliger kun je ook doorleren. Je kunt met dit diploma vaak instromen bij de opleiding beveiliging niveau 2 (informeer hier eerst naar!). De opleiding Assistent Beveiliger wordt in de praktijk daarom vaak gebruikt als opstapje tot de opleiding beveiliging niveau 2.