Hoe Krijg je een Opleiding Beveiliging met Baangarantie

Gepubliceerd door Thomas op

Een opleiding beveiliging met baangarantie is niet makkelijk te vinden. Met deze tips en informatie vergroot jij de kans dat je een opleiding beveiliging met baangarantie in de wacht sleept. De meeste scholieren volgen een opleiding beveiliger bij een ROC zoals het Zadkine. Een ROC biedt zijn scholieren geen baangarantie omdat zij dit niet kunnen garanderen. Soms kan het echter zo zijn dat een ROC een stagegarantie biedt. Een ROC werkt vaak samen met regionale bedrijven in de beveiliging. Als onderdeel van deze samenwerking bieden deze bedrijven stageplekken aan bij het ROC. Het ROC biedt deze stageplekken vervolgens aan bij de scholieren. Op deze manier wordt gesproken van een ‘’stagegarantie’’. Niet elk ROC voorziet een stagegarantie. Het komt vaak voor dat scholieren op zichzelf zijn aangewezen om een stageplaats te zoeken.

Het komt ook regelmatig voor dat een scholier zo veel indruk maakt bij zijn of haar stagebedrijf dat hij of zij een baan aangeboden krijgt. Een stage is daarom een goede mogelijkheid om aan een baan te komen.

Heb ik een opleiding beveiliging met baangarantie via een BBL-opleiding?

Met een bbl-opleiding heb je over het algemeen geen baangarantie. Het is namelijk niet zo dat je een baan aangeboden krijgt wanneer je een bbl-opleiding gaat volgen. Om voor een bbl-opleiding in aanmerking te komen moet je eerst een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Deze baan moet je zelf zoeken. Meestal is het zo dat je 4 dagen per week bij dit bedrijf werkt en 1 dag per week naar school gaat. Op deze manier kun je de theorie toepassen in de praktijk en doe je ook nog eens ervaring op.

Baangarantie met een interne bedrijfsopleiding 

Voor een opleiding beveiliging met baangarantie maak je het meeste kans bij een bedrijf in de beveiliging. Er zijn bedrijven die een interne opleiding beveiliging met baangarantie aanbieden. Deze bedrijven voorzien je van een opleiding terwijl je er werkt. Meestal draai je 4 á 5 dagen per week mee als junior beveiliger. Daarnaast ga je 1 dag per week of in de avonduren naar school om daar je diploma tot beveiliger te halen. In sommige gevallen wordt je opleiding zelfs door het bedrijf betaald. Zodra je klaar bent met de opleiding kun je als volwaardig beveiliger aan de slag bij het beveiligingsbedrijf.

Je dient er hier rekening mee te houden dat het bedrijf dus in jou ‘’investeert’’ door je opleiding te betalen. Dit brengt in de meeste gevallen de verplichting met zich mee om minimaal een aantal jaar bij het bedrijf te blijven werken. Vaak kun je na je opleiding afgerond te hebben niet zomaar overstappen naar een concurrent.