Alles Over de Opleiding Beveiliger 2

Gepubliceerd door Thomas op

De opleiding beveiliger 2 is de meest gekozen opleiding in de beveiligingsbranche. Jaarlijks ontvangen zo’n 30.000 leerlingen in deze opleiding hun beveiligingsdiploma.

De opleiding beveiliger 2 duurt 1 tot 2 jaar. Tijdens de opleiding word je klaargestoomd om aan de slag te kunnen als allround beveiliger. Een allround beveiliger kan op veel functies ingezet worden. Het komt het meeste voor dat een allround beveiliger aan de slag gaat bij een bedrijf in de beveiliging. Binnen Nederland, en vooral in de randstad, zijn er veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in beveiliging. Deze bedrijven, zoals G4S en Trigion bieden beveiligingsdiensten aan andere bedrijven. Objectbeveiliging, horeca beveiliging en evenementenbeveiliging zijn de meest bekende voorbeelden van deze diensten.

Waar kan ik een opleiding beveiliger 2 volgen?

Een beveiliging opleiding kun je door bijna heel Nederland volgen. De meeste mbo-instellingen en ROC’s bieden een beveiliging opleiding aan. De leerweg is vaak afhankelijk van de mbo-instelling in kwestie. Sommige mbo scholen bieden een BOL en een BBL traject aan. Andere mbo scholen bieden weer alleen een BOL of soms alleen een BBL traject aan.

Met een BOL traject volg je een klassikale opleiding beveiliger 2 en doe je je ervaring op middels stages. Met een BBL traject leer je door mee te draaien in de praktijk. Een BBL traject is vooral in de beveiliging erg aantrekkelijk. Je leert immers erg veel in de praktijk. Het volgen van een BBL traject vereist echter wel discipline. Je zult als semi volwaardig beveiliger moeten meedraaien in de praktijk en daarnaast ook nog aan je school werken.

Vanuit huis een beveiliging opleiding volgen

Het volgen van een opleiding vanuit huis wordt tegenwoordig steeds populairder. Het komt vaak voor dat iemand zich wil laten omscholen tot allround beveiliger. Neem politie-agenten of militairen als voorbeeld. De bekende thuisopleiders zoals het NTI en het LOI bieden veel opleidingen in de beveiliging aan die men vanuit huis kan volgen.