Alles Over de Opleiding Integrale Beveiliging

Gepubliceerd door Thomas op

Een integrale beveiliging opleiding kun je volgen op het hbo. Na een integrale beveiliging opleiding kun je aan de slag als beveiligingsexpert bij een bedrijf of bij de overheid. Als veiligheidsexpert pak je complexe problemen aan met betrekking tot veiligheid. Bij veel bedrijven worden deze problemen nog aangepakt als bijzaak van de afdeling IT of facilitair management. Complexe veiligheidsproblemen vereisen echter een ‘’integrale’’ aanpak. Dit bereik je niet wanneer veiligheid wordt gedaan als bijzaak. Een veiligheidsexpert is primair bezig met de algehele beveiliging. De veiligheidsexpert betrekt alle afdelingen en werknemers om ervoor te zorgen dat de veiligheid optimaal is geregeld.

Toelatingseisen voor een integrale beveiliging opleiding

Een integrale beveiliging opleiding is op bachelor niveau en duurt 4 jaar. Om toegelaten te worden dien je te beschikken over minimaal een havo diploma. Wanneer je niet beschikt over een havo diploma kun je bij sommige onderwijsinstellingen ook toegelaten worden na het volgen van de 21 plus toets. Een 21 plus toets kun je logischerwijs alleen maken wanneer je ouder bent dan 21. Met deze toets laat je, ondanks dat je geen havo diploma bezit, zien dat je beschikt over een bepaald basisniveau op het gebied van onder andere Nederlands en wiskunde.

De opleiding integrale beveiliging kun je volgen bij veel van de grote hbo instellingen in Nederland. Ook kun je deze volgen bij het NTI en het LOI. Bij deze instelling kun je zowel klassikaal als vanuit huis studeren en bepaal je je eigen tempo. Op deze manier wordt je studie maatwerk.

De vakken die je volgt tijdens een integrale beveiliging opleiding

De opleiding integrale beveiliging is een zeer praktische opleiding. Tijdens de opleiding zul je dus veel praktijkgerichte vakken gaan volgen. Deze vakken volg je vaak in projecten met meerdere studenten. Bij deze vakken kun je denken aan recht, risicomanagement, bestuurskunde, publieke en private veiligheid. Je leert dus alles over beveiliging maar je leert ook over hoe je een organisatie bestuurt en hoe je dit doet binnen het kader van de wetgeving. Net als elke hbo-opleiding dien je in het eerste jaar je propedeuse te halen. Afhankelijk van de opleiding volg je 1 of meerdere stages. In het laatste jaar volg je een verdiepende minor en je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Een integrale beveiliging opleiding kun je volgen bij bijna alle hbo-instellingen in Nederland. Wil je weten of er een instelling is bij jou in de buurt? Kijk dan tussen het onderstaande overzicht.