Alles over Horeca Beveiliging

Gepubliceerd door Thomas op

Horeca beveiliging, oftewel de beveiliging van een drukke horecagelegenheid zoals een café of discotheek is tegenwoordig niet meer weg te denken. Helaas worden veel horecaondernemers, werknemers en bezoekers wel eens geconfronteerd met ongewenst gedrag, geweld en intimidatie. Om de veiligheid van werknemers en gasten te waarborgen zodat iedereen kan genieten van een fijne avond uit is horeca beveiliging een must. Elke uitgaansgelegenheid heeft zijn eigen huisregels en uitdagingen op het gebied van beveiliging. Het is de taak van een horeca beveiliger om ervoor te zorgen dat deze huisregels door de gasten worden nageleefd. Daarnaast is een horeca beveiliger ervoor om potentieel gevaarlijke situaties te de-escaleren. Horecabezoekers maken vaak gebruik van stimulerende middelen en kunnen hierdoor snel van houding veranderen.

Daarnaast is het zo dat een horeca gelegenheid gastvrij moet zijn. Het moet bezoekers een welkom maar ook veilig gevoel geven. Een horeca beveiliger moet zijn beveiligende taken uitvoeren maar hierbij oog houden voor de gastvrijheid. Deze combinatie van plichten is niet altijd even eenvoudig. Een goed getraind team van horeca beveiligers is daarom een goede aanwinst voor een organisatie.

Het verschil tussen horeca beveiliging en evenementenbeveiliging

Horeca beveiliging wordt vaak ten onrechte over één kam geschoren met evenementenbeveiliging. Hoewel er veel raakvlakken bestaan tussen horeca- en evenementenbeveiliging zijn het wel degelijk 2 aparte vormen van beveiligen. Voor evenementenbeveiliging zijn net wat andere competenties vereist dan voor horeca beveiliging en vice versa.

Hoe kan ik aan de slag als horeca beveiliger?

Werken in de horeca beveiliging kan men doorgaans met een afgeronde mbo 2 opleiding tot beveiliger. Horeca beveiligers werken normaliter voor een beveiligingsbedrijf wat gespecialiseerd is in de beveiliging van horeca gelegenheden. Heb jij een mbo 2 opleiding tot beveiliger en wil je aan de slag in de horeca beveiliging? Kijk dan op onze vacaturepagina of er wat tussen zit en solliciteer! Heb je nog geen diploma als beveiliger en is je interesse gewekt? Kijk dan eens bij het NTI of het LOI. Bij het NTI en het LOI kun je op eigen tempo zowel klassikaal als vanuit huis allerlei verschillende opleidingen tot beveiliger volgen.