De Eigenschappen van een Beveiliger

Gepubliceerd door Thomas op

De eigenschappen van een beveiliger zijn erg belangrijk. Een beveiliger heeft namelijk de belangrijke taak om een veilige omgeving te creëren voor anderen. In een veilige omgeving voelen mensen zich prettig en op hun gemak. Voor het creëren van deze veilige omgeving komt een groot deel aan op interpersoonlijke eigenschappen. In deze post leggen we de eigenschappen van een beveiliger die een beveiliger succesvol maken aan je uit.

Contactgericht zijn

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een beveiliger is het contactgericht zijn. Een beveiliger zorgt namelijk niet alleen voor een gevoel van veiligheid maar is ook vaak een eerste aanspreekpunt voor van alles. Hier is evenementenbeveiliging een goed voorbeeld van. Een beveiliger zorgt hier namelijk niet alleen voor de beveiliging maar is ook een gastheer/vrouw. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers met allerlei vragen en/of problemen. Zo kan het zijn dat bezoekers de weg vragen of hulp nodig hebben bij calamiteiten. Als beveiliger moet je daarom contactgericht zijn en respectvol met mensen kunnen omgaan.

Representativiteit

Zoals we hiervoor benoemd hebben is een beveiliger ook een gastheer/vrouw. Om deze rol goed in te vullen dient een beveiliger ook representatief te zijn. Dit wil zeggen dat een beveiliger correct gekleed hoort te zijn en een uitstraling hoort te hebben die hoort bij een beveiliger. De correcte kleding straalt autoriteit uit en de manier waarop een beveiliger zich opstelt hoort mensen een veilig gevoel te geven.

Flexibiliteit

Een andere in het lijstje van belangrijke eigenschappen van een beveiliger is dat een beveiliger flexibel moet kunnen zijn. Deze flexibiliteit wordt doorgaans gevraagd op twee punten. De eerste is dat een beveiliger flexibel moet kunnen zijn op het gebied van werktijden. Het werk van een beveiliger is niet bepaald een 9 tot 5 baantje. Veel beveiligers werken regelmatig ’s nachts en kunnen nog wel eens lange dagen maken. Dit vergt veel flexibiliteit van een beveiliger. Ook kan de inhoud van het werk van een beveiliger verschillen. De ene keer kun je worden ingezet als objectbeveiliger en de andere keer als evenementenbeveiliger. Ook dit vraagt een hoge mate van flexibiliteit.

Weerbaar zijn

Een andere belangrijke eigenschap van een beveiliger is dat een beveiliger weerbaar is. Een beveiliger moet goed bestand zijn tegen stress en tegenslagen. Vooral in de horeca beveiliging en tijdens de beveiliging van evenementen is het belangrijk dat een beveiliger een dikke huid heeft. Helaas komen beveiligers bij het uitgaan en evenementen regelmatig in aanraking met nare gaste. Denk hierbij aan verbaal en helaas

Denk je dat de eigenschappen van een beveiliger helemaal bij jou aansluiten en heeft dit artikel je interesse in het werken als een beveiliger gewekt? Bij het NTI en het LOI kun je allerlei klassikale opleidingen en thuisstudies in de beveiliging volgen.