Binnen 1 Jaar je Diploma Beveiliging Halen

Gepubliceerd door Thomas op

Tegenwoordig kun je met een thuisstudie al binnen 1 jaar je diploma beveiliging halen. Het volgen van thuisstudies komt tegenwoordig steeds vaker voor. Thuisstudies doen qua kwaliteit niet onder voor reguliere opleidingen. Sterker nog, het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat thuis studeren effectiever werkt dan klassikaal studeren!

Een thuisstudie beveiliging wordt vaak gevolgd door iemand die al een baan heeft en zich wil bijscholen of laten omscholen. Denk hierbij aan die leraar, lerares of kok die zich realiseert dat hij/zij liever beveiliger had willen worden. Een thuisstudie biedt deze mensen de mogelijkheid om zich om te scholen zodat zij snel hun diploma beveiliging halen. Daarnaast komt het ook vaak voor dat een beveiliger zich wel laten bijscholen. Dit kan vanuit eigen initiatief zijn of in samenwerking met de werkgever. Omdat de beveiliger al een fulltime baan heeft is een thuisstudie beveiliging hiervoor een goede optie.

Een kort certificaat beveiliging halen

Iemand die zich snel wil laten omscholen kan met een certificaat al binnen enkele maanden zijn diploma beveiliging halen. Zowel de LOI als de NTI bieden dit soort cursussen aan. Hierbij kun je denken aan het behalen van het certificaat beveiliging B of het certificaat beveiliging C. Met deze cursus kun je met ongeveer 6 tot 8 maanden een certificaat beveiliging halen. De cursus bereid je voor op alle theoretische kennis die nodig is om het theorie vakexamen van het SVPB af te leggen.

Bekijk de korte cursussen van het NTI

Bekijk de korte cursussen van het LOI

Een mbo 2 diploma beveiliging halen

Met een certificaat beveiliging B of C op zak kun je gemakkelijk instromen in de volwaardige MBO opleiding beveiliging. Je kunt natuurlijk ook instromen zonder certificaat op zak. Met de volwaardige thuisstudie beveiliging kun je met 12 maanden je diploma beveiliging halen. Na het afronden van deze opleiding ben je in het bezit van een erkend mbo niveau 2 diploma beveiliging. Met dit diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag als objectbeveiliger of evenementenbeveiliger. Wil je meer weten over de thuisstudie beveiliging? Kijk dan bij de onderstaande 2 aanbieders:

Bekijk de erkende thuisstudies beveiliging van het NTI

Bekijk de erkende thuisstudies beveiliging van het LOI