Snel aan de slag als Beveiliger? Ga een Cursus Beveiliging volgen!

Gepubliceerd door Thomas op

Wil jij op de korte termijn in de beveiliging gaan werken en heb je geen tijd om een meerjarige mbo-opleiding te volgen, dan kun je overwegen om een cursus beveiliging te gaan volgen. Met een cursus beveiliging kun je op je eigen tempo de vakkennis opdoen die een beveiliger nodig heeft. Tijdens een cursus beveiliging leer je alles over het werk van een beveiliger. Daarnaast leer je over de wetten en regels waar een beveiliger mee om moet gaan en je leert optreden tijdens noodsituaties zoals brand of ongevallen.

Waar kan ik een cursus beveiliging volgen?

Een cursus beveiliging kun je doorgaans volgen via een thuisopleiding en een avondopleiding. Organisaties zoals het NTI en het LOI bieden meerdere cursussen op het gebied van beveiliging. Op deze manier kun je je eigen studietempo bepalen en het certificaat dus zeer snel behalen. Met een certificaat als beveiliger op zak heb je een voorsprong bij het zoeken naar een baan.

Een cursus beveiliger kun je ook volgen om ‘’door te leren’’ wanneer je al aan het werk bent als beveiliger. Zo is, het Certificaat Beveiliging C bedoeld voor beveiligers die hogerop willen maar geen tijd hebben om de mbo 3-opleiding tot Coördinator Beveiliging te volgen. Dit certificaat geeft ook nog eens vrijstelling bij de opleiding MBO Coördinator Beveiliging.

Een SVPB erkende cursus beveiliging

Wanneer je van plan bent om een cursus beveiliging te gaan volgen, zorg er dan voor dat deze cursus SVPB erkend is. De SVPB, oftewel Stichting Vakexamens voor Particuliere Beveiligingsorganisaties is een centrale organisatie die examens afneemt op het gebied van beveiliging. Een SVPB erkend certificaat is een landelijk erkend certificaat voor beveiligers. Met een SVPB erkend certificaat laat je zien dat je als beveiliger aan een bepaalde standaard voldoet die opgelegd is door het ministerie van justitie.