Zo haal je Binnen 6 Maanden je Certificaat Beveiliging C

Gepubliceerd door Thomas op

Voor beveiligers die een stapje hogerop willen is er het Certificaat Beveiliging C. Voor beveiligers zijn er een tal van belangrijke certificaten. In de artikel over het Certificaat Beveiliging B kun je lezen wat dit certificaat inhoudt. In dit artikel leggen we je uit wat het Certificaat Beveiliging C exact inhoudt en hoe je deze binnen 6 maanden kunt halen.

Zoals je in de eerste zin kunt lezen is het Certificaat Beveiliging C er voor beveiligers die een stapje hogerop willen. Eén van de toelatingseisen voor de opleiding is dat je een mbo 2 diploma tot beveiliger of een daaraan gelijkgesteld diploma dient te hebben. De opleiding is er bijvoorbeeld voor beveiligers die al reeds in het beroepenveld zitten en meer kennis willen opdoen zodat ze kunnen doorstromen. Ook is de opleiding er voor beveiligers die net hun mbo 2 diploma op zak hebben en zich theoretisch willen voorbereiden op de MBO 3 opleiding tot Coördinator Beveiliging.

De inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding voor het Certificaat Beveiliging C leer je een aantal dingen. De onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld Security & Digital awareness, vormen van agressie en conflicten, het opstellen van een veiligheidsplan en het formuleren van risico’s.

Zo leer je meer over de wettelijke kaders in de beveiliging. Je krijgt meer kennis over de verschillende wetboeken zoals het Wetboek van Strafrecht en de Wet op Economische Delicten. Ook leer je meer over de Wet Wapens en Munitie. Daarnaast verbreed je je kennis over de beveiliging van gebouwen. Waar je bij het Certificaat B enkel de basis leert ga je bij de opleiding voor het Certificaat C verder de diepte in. Zo leer je het opstellen van risicoprofielen voor gebouwen en hoe je een beveiligingsplan maakt.

Daarnaast doe je meer kennis op over hoe je leiding geeft als beveiliger. Zoals eerder genoemd stoomt deze opleiding je klaar voor de opleiding tot Coördinator Beveiliging. Een Coördinator Beveiliging geeft leiding aan een team van beveiligers. Om deze leiding te kunnen geven heb je leidinggevende kennis en vaardigheden nodig. Deze vaardigheden doe je op in deze opleiding. Je leert meer over effectief communiceren en het maken van dienstroosters.

Zoals ook bij het Certificaat B het geval is wordt het examen voor het Certificaat Beveiliging C afgenomen door het SVPB. Het SVPB is een branche organisaties die in Nederland een aantal officiële examens afneemt voor de sector beveiliging.

Haal je Certificaat Beveiliging C gemakkelijk vanuit huis

Het Certificaat Beveiliging C is heel eenvoudig vanuit huis te halen. Dit kan bijvoorbeeld bij zowel het LOI als het NTI.  Het voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan vaste lestijden. Je kunt je eigen tijden bepalen. Dit is natuurlijk voor beveiligers die al actief zijn in het veld wel zo makkelijk. Ook kun je hiermee zelf het studietempo bepalen. Heb je het wat drukker? Neem dan een tandje terug en doe wat langer over de opleiding. Heb je wat meer tijd? Dan kun je de opleiding binnen 6 maanden al afronden. Kijk voor meer informatie over de thuisopleiding voor het Certificaat Beveiliging C bij het NTI of het LOI.