Zo haal je binnen 6 maanden je certificaat beveiliging B
Het Certificaat Beveiliging B is een erg belangrijk diploma voor een beveiliger. Tijdens de opleiding voor het Certificaat Beveiliging B leer je allerlei basiszaken die belangrijk zijn voor een beveiliger. Je maakt er kennis met de wet en wetgeving rondom het werk van een beveiliger. Deze wet is de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties. Ook maak je er kennis met het Wetboek van Strafrecht en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen.
Wat je ook leert tijdens de opleiding voor het Certificaat Beveiliging B is omgaan met allerlei beveiligingsmateriaal en technieken. Zo leer je gebruik te maken van camera’s, portofoons en andere materialen die je gebruikt voor het werk als beveiliger. Naast de theorie leer je in de opleiding voor het Certificaat Beveiliging B ook heel veel over de praktijk als beveiliger. Zo leer je hoe je moet handelen in allerlei moeilijke situaties. Wat als er brand uitbreekt? Wat als er een bedrijfsongeval plaatsvindt? Hoe ga je om met agressiviteit en criminaliteit? Bij het afronden van de opleiding leg je een officieel examen af bij het SVPB. Het SVPB is een branche organisatie voor de beveiliging. Ook is de SVPB de enige organisatie in Nederland die examens afneemt voor een aantal beveiligingsdiploma’s waaronder het Certificaat Beveiliging B. De examens die het SVPB afneemt zijn opgenomen als opleidingseisen in de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.
De inhoud en duur van de opleiding
De opleiding voor het Certificaat Beveiliging B duurt ongeveer 6 maanden. In deze 6 maanden volg je een aantal vakken die je voorbereiden op het SVPB examen. De precieze inhoud van de vakken kan verschillen. Echter in essentie komt het erop neer dat je drie onderwerpen zult behandelen.
- De beveiliging van objecten
- Wettelijke kaders
- Waarnemen
Bij de beveiliging van objecten leer je simpelweg wat het beroep van een beveiliger inhoudt. Je leert wat over de achtergrond en wat over de beveiliging in Nederland. Ook leer je hoe je moet handelen bij calamiteiten zoals brand.
Bij het onderdeel wettelijke kaders leer je met welke wetten je als beveiliger te maken krijgt. Dit zijn er meer dan je denkt. Afhankelijk van de tak waarin je terecht komt kun je te maken krijgen met meer dan 8 verschillende wetboeken zoals het wetboek van strafrecht, strafvordering, wapens en munitie, de Opiumwet, de Arbowet, de wegenverkeerswet en nog een tal van andere wetboeken.
Tijdens de module “waarnemen” leer je hoe je handelt en communiceert als een beveiliger. Je leer hoe je een professionele beroepshouding aanneemt en hoe je informatie verzamelt en noteert.
Haal je Certificaat Beveiliging B gemakkelijk vanuit huis
Het Certificaat Beveiliging B is heel gemakkelijk vanuit huis te halen. Zo kun je onder andere bij de LOI of bij de NTI de opleiding volledig vanuit huis volgen. Het voordeel van aanbieders zoals de LOI en het NTI zijn dat je zelf je studietempo kunt bepalen. Ook kun je met een thuisopleiding zelf bepalen wanneer je studeert. Je bent niet gebonden aan vaste schooltijden en zo kun je het certificaat bijvoorbeeld naast je werk halen. Naast de opleiding gebeurt ook het afleggen van het examen bij het SVPB volledig online. Kijk voor meer informatie bij het NTI of het LOI.