Een Beveiliging Opleiding en werken Tegelijk? Dat kan via het BBL!

Gepubliceerd door Thomas op

Een beveiliging opleiding en werken tegelijk? Het lijkt lastig maar het komt vaker voor dan je denkt! Via de beroepsbegeleidende leerweg kun je een beveiliging opleiding en werken combineren met elkaar.

Veel aanbieders van een mbo-opleiding, waaronder een aantal grote ROC’s bieden een BBL-leerweg aan. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding tot beveiliger moet je minimaal 18 jaar zijn. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat je eerst een bedrijf zult moeten zoeken dat bereid is om met jou een leerwerktraject aan te gaan. Vervolgens kun je je inschrijven voor een BBL-opleiding om zo een beveiliging opleiding en werken te kunnen combineren.

Met een BBL-opleiding combineer je de praktijk met de theorie. Je werkt 4 dagen per week en gaat 1 dag per week naar school. Op school volg je gewoon de theoretische vakken van de opleiding beveiliging. Omdat je al veel ervaring opdoet in de praktijk zullen de theoretische vakken een minder grote uitdaging voor je zijn. Zo kun je de praktijk toepassen op de theorie maar ook andersom de theorie toepassen in de praktijk.

Duur van de opleiding en het verschil tussen een BBL-A en een BBL-S opleiding

Als BBL-beveiliger moet je je realiseren dat je fulltime bezig zult zijn. Zoals eerder aangegeven, je werkt 4 dagen per week en hebt 1 dag per week school. Een scholierenleven met veel vrije tijd zal er dus niet in zitten. Er wordt van je verwacht dat je veel tijd investeert die vervolgens voor jou weer van waarde is. Op het moment dat je je opleiding afgerond hebt loop je met je werkervaring een flink stuk voor op je leeftijdsgenoten.

De duur van de opleiding verschilt per aanbieder. Bij sommige aanbieders duurt de opleiding 1 jaar en bij sommige duurt deze 2 jaar. Bij een BBL-opleiding heb je met je leerbedrijf een BBL-A of een BBL-S overeenkomst. Met een BBL-A overeenkomst ga je bij het bedrijf in loondienst en heb je dus een arbeidsovereenkomst. Met een BBL-S overeenkomst ben je bij het bedrijf in dienst als stagiair en heb je dus een stageovereenkomst.

Ben je op zoek naar een BBL-opleiding zodat je een beveiliging opleiding en werken kunt combineren? In ons opleidingsoverzicht staan alle opleiders van een BBL-opleiding in de beveiliging!